Svojim djelom zauvijek je postao dio herojske srpske istorije, a u njegovoj rodnoj Kozarskoj Dubici čuva se sjećanje na njegovo junaštvo.

– Јednom ljudi daju riječ. Ona ostaje ili se pogazi. Јa sam dao riječ da ću da branim ovu zemlju ako joj bude teško – ovo su riječi slavnog heroja Milana Tepića, ispisane na zidu zgrade, koju krasi mural s njegovim likom, na ulazu u centar Kozarske Dubice.

Ovim muralom svakom putniku namjerniku ukazano je da je stigao u rodno mjesto slavnog majora nekadašnje ЈNA, koji je učinio herojsko djelo i ušao u legendu. Braneći svoju državu i narod, prije 29 godina, nije se povukao pred hrvatskim vojnicima, već je digao u vazduh sebe i vojno skladište kasarne ubojnih sredstava u Bedeniku kod Bjelovara. Milan Tepić je ponos rodne Kozarske Dubice.

– On je naš idol, nas u Kozarkoj Dubici i uopšte našeg naroda i na Kozari. On je jedan veliki i pravi heroj, i čovjek koji se zakleo da će da čuva svoju državu – poručio je Slobodan Trkulja mještanin Kozarske Dubice.

Uz majora Tepića, stradao je i devetnaestogodišnji vojnik Stojadin Mirković, koji, i pored Tepićeve naredbe, nije htio da se preda. Rodno mjesto Milana Tepića čuva sjećanje na ovog heroja. Osim murala s njegovim likom, U Kozarskoj Dubici je i Tepićeva bista, a ulica koja vodi prema Tepićevom rodnom selu Komlenac, nosi ime ovog heroja.

– Tepić je Sinđelić, naš junak, koji u svakom slučaju usađen u mladost našu. Mladost je to prepoznala.Tepića svi pominju. Mnogi bi voljeli da mnoge ulice, objekti, nose naziv Milana Tepića – smatra Dragoljub Ćibić predsjednik Boračke organizacije opštine Kozarska Dubica.

Tepićev grob u rodnom Komlencu svake godine posjete porodica, ratni drugovi, komšije. Milan Tepić potomak je Milice Tepić koju je, dok je djecu spasavala od fašističkog terora, bježeći planinom Kozarom, prije skoro osam decenije, ovjekovječio ratni reporter Žorž Skrigin. Tepići su srca junačkog, potekli iz Kozarske Dubice koja se brojčano ni do danas, nije oporavila od nezapamćenih jasenovačkih zločina.