Stanovnici ostalih gradova i opština Srpske, 2019. godinu dočekali su u ugostiteljskim objekatima ili u svojim domovima.

Zbog incidenata u Banjaluci, Gradska uprava otkazala je doček Nove godine na otvorenom. Tako su Banjalučani i turisti ostali uskraćeni za tradicionalne koncerte.

Novogodišnja noć u Doboju protekla je mirno i bez težeg narušavanja javnog reda i mira. Iz dobojske Hitne pomoći saopšteno je da je novogodišnja noć protekla mirno i bez povreda izazvanih pirotehničkim sredstvima.

“Nije bilo pacijenata sa težim povredama, dakle povreda izavanih saobraćajnim udesima ili tučama”, rekao je dežurni ljekar Slobodan Tomanić. On kaže da je izostalo i za ovaj period uobičajeno pojačano prisustvo pacijenata koji dolaze na pregled u Hitnu pomoć.

U Doboju je bio organizovan javni doček Nove godine na otvorenom, dok u Tesliću, Stanarima i Petrovu nije.

Doček Nove godine u Bijeljini protekao je mirno – slavilo se po restoranima, hotelima i drugim ugostiteljskim objektima, a organizovanog dočeka na gradskom trgu nije bilo ni ove godine. Najveći broj građana Bijeljine 2019. godinu je dočekao sa prijateljima i u krugu porodice, ali bilo je i onih koji uobičajeno slave na obližnjim destinacijama u Srbiji, poput Zlatibora.

U novogodišnjoj noći Bijeljina je dobila tri nova stanovnika – tri djevojčice, od kojih je prva rođena u 1.52 časova iza ponoći.

Većina Zvorničana ispratila je staru i dočekala novu godinu porodično u svojim kućama i restoranima, dok su mlađi novogodišnju noć proslavili u kafićima. Bilo je i Zvorničana koji su Novu godinu dočekali u obližnjim mjestima, odnosno u Banji Koviljači i Loznici.

Doček Nove godine u Zvorniku nije bio organizovan na Gradskom trgu, jer je Gradska uprava smatrala da je daleko svrsishodnije da sredstva namijenjena za doček Nove godine budu preusmjerena za kupovinu prehrambenih i drugih paketa za socijalno ugrožena lica.

Ugljevičani su “najluđu noć” proveli uglavnom u porodičnoj atmosferi jer nije bilo organizovanog dočeka, a novogodišnja noć protekla je mirno. Mladi stanovnici ove podmajevičke opštine dočekali su Novu godinu u kafićima.

Iz Službe hitne medicinaske pomoći ugljevičkog Doma zdravlja saopšteno je da je prethodna noć bila mirna i da nije bilo pacijenata sa povredama.

Opština Prnjavor u Novu godinu ušla je uz organizovani doček na gradskom trgu, muziku uživo i tradicionalni vatromet u ponoć. Veselo je bilo i u ugostiteljskim objektima gdje se ulazak u 2019. godinu slavio do ranih jutarnjih časova, a rezervacije su koštale od simboličnih iznosa do osamdesetak KM u većim restoranima.

Najveći broj stanovnika opštine pod Ljubićem, tradicionalno se odlučio za novogodišnji doček u porodičnom ambijentu i uz svečanu trpezu. U Policijskoj stanici u Prnjavoru tokom novogodišnje noći nisu zabilježeni prekršaji ili incidenti.

Veliki broj Trebinjaca, ali i gostiju, ispratili su staru i dočekali novu godinu na platou ispod platana uz hitove regionalne pop zvijezde Dženana Lončarevića. Građani su ispunili centralne gradske ulice, a zabava na otvorenom trajala je do kasno u noć. Brojni turisti iz gradova okruženja, ali i regiona i Evrope odlučili su se da najluđu noć dočekaju upravo u Trebinju. Slavilo se i u restoranima i hotelima na području grada. Ugostitelji su se potrudili, pa su gosti mogli da uživaju u bogatom programu i muzici uživo.

Srebrenici ove godine nije organizovan novogodišnji doček na trgu, kao ni u Bratuncu u kojem je ipak bilo veselo tokom cijele noći. Doček nove 2019. godine u Srebrenici organizovan je u tri kafića i jednom restoranu, ali je većina stanovnika Novu godinu dočekala u svojim domovima.

U Bratuncu je bilo veselo, slavilo se u brojnim ugostiteljskim objektima. Osim mladih iz ove opštine u Bratuncu je novogodišnju noć proveo i veliki broj mladih iz Srebrenice i Ljubovije, koji su u ponoć zaigrali kolo na bratunačkom trgu.

Šamčani su dočekali Novu godinu na gradskom trgu uz kuvano vino i muziku uživo, te veliki vatromet, u organizaciji opštinske uprave. I oni koji su Novu godinu slavili u okolnim kafićima uglavnom su se pridružili slavlju na trgu, uprkos kiši koja je padala.

Građanima se u ponoć obratio načelnik opštine Šamac Đorđe Milićević i zaželio im mnogo sreće i uspjeha na ličnom, porodičnom i poslovnom planu u 2019. godini.

Novogodišnja noć na području koje operativno pokriva Policijska uprava Istočno Sarajevo protekla je mirno, bez incidenata, rečeno je jutros Srni u Operativnoj službi PU Istočno Sarajevo.

“Nadamo se da su i građani zadovoljni radom policije, koja sve svoje aktivnosti i mjere sprovodi profesionalno i striktno u skladu sa zakonom”, rekao je dežurni operativni u PU Istočno Sarajevo.