Prijedoru je defile okupio više stotina građana, a prigodan program održan je na Trgu majora Zorana Karlice. Grad je ukrašen zastavama Republike Srpske i Srbije.Foto: RTRS

Foto: RTRS

Gradonačelnik Prijedora Slobodan Јavor rekao je da Prijedor s ponosom proslavlja i obilježava današnji praznik, te da odnosi Republike Srpske i Srbije, zahvaljujući, prije svega, srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku i predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću nikad nisu bili snažniji.Foto: RTRS

Foto: RTRS

Grad Zvornik i opština Mali Zvornik zajedno su obilježili Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave susretom mladih na Mostu kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića i simboličnim spajanjem zastava Republike Srpske i Srbije.

Širom Hercegovine obilježen je nacionalni praznik.

Grad Trebinje zajedno sa Konzularnom kancelarijom Republike Srbije proslavio je Dan srpskog jedinstva na Trgu slobode, odakle su učesnici programa i građani mogli da prate centralni događaj iz Bijeljine. Poručeno jnj da je neophodno održavati srpsko jedinstvo i slogu, te da saradnja i bratski odnosi Republike Srpske i Srbije nikada nisu bili na višem nivou.Trebinje (Foto: RTRS)Trebinje (Foto: RTRS)

Zastave Republike Srpske u Trebinju istaknute su na zgradama republičkih institucija, javnih ustanova i preduzeća, privatnih preduzeća i objekata, kao i na javnim mjestima – trgovima i saobraćajnicama.

Bileći su zastave istaknute na zgradi opštine i svim javnim ustanovama, a Osnovna škola “Sveti Sava” organizovala je i priredbu u Domu kulture.

Bileća (Foto: SRNA)

Bileća (Foto: SRNA)

Ljubinju su zastave od jutros istaknute na zgradi opštine i glavnoj ulici, a u Berkovićima na svim javnim objektima.

I ulice Pala okićene su danas trobojkama.Pale (Foto: SRNA)

Pale (Foto: SRNA)

Srednja škola “28. juni” u Istočnom Novom Sarajevo obilježila je Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave organizovanjem istorijskog časa za učenike, sa kojeg je poručeno da se mora njegovati kultura sjećanja, te poštovati nacionalni simboli i tradicija srpskog naroda.I.N.Sarajevo (Foto: SRNA)

I.N.Sarajevo (Foto: SRNA)

Učenici i nastavnici Osnovne škole “Ivan Goran Kovačić” iz Mrkonjić Grada pjevanjem himne i širenjem velike zastave Republike Srpske obilježili su praznik na Trgu kralja Petra Prvog Karađorđevića.