Foto: RTRS

U Drvaru će biti obilježen Dan opštine, na dan kada je 1941. godine počeo ustanak. Biće položeni vijenci kod Spomenika žrtvama fašističkog terora, a u Radničkom domu svečana sjednica Opštinskog vijeća.

Svečana akademija biće održana u Domu kulture, kada će biti dodijeljena priznanja, plakete i zahvalnice. Opštinsko vijeće Drvara ranije je donijelo odluku da priznanje počasnog građanina ove godine bude dodijeljeno predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

Na spomeniku palim Krajišnicima na banjalučkom Banj brdu biće obilježena godišnjica od ustanka naroda BiH protiv fašizma. Vijence na spomenik palim Krajišnicima na Banj brdu položiće gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić i ministar rada Duško Milunović.

I Savez udruženja boraca NOR-a opštine Sokolac obilježiće 78 godina od ustanka naroda BiH protiv fašizma.

Sinoć je tradicionalnim zborom u Milića Gaju kod Kozarske Dubice obilježena 78. godišnjica ustanka naroda Bosne i Hercegovine protiv fašizma u Drugom svjetskom ratu.  Brojne delegacije položile su vijence na Partizanskom groblju u Knežici, a centralnoj manifestaciji prisustvovali su učesnici i poštovaoci Narodno-oslobodilačke borbe, kao i zvaničnici.