Pero Simić

Simić je poručio da ne želi da polemiše sa Bećirovićem koji ga je besprizorno oklevetao da “simbolizuje političko-kriminalne krugove”, bez ikakvih javno iznesenih dokaza.

On je naglasio da su kvalifikacije koje je iznio Bećirović u tekstu “Manipulacija Dodikovog savjetnika” od 15. jula u dnevnom listu “Danas”, a kao reagovanje na njegov tekst “Ko napada Dodika, Orbana i srpsku opoziciju” od 12. jula u istom listu – u potpunosti netačne i proizvoljne.

– Јedina je istina da ja upravo otkrivam političko kriminalne krugove, što se vidi u mom tekstu o IFIMES-u, odnosno Bećireviću. To što je Bećirovića pogodila istina iz mog teksta o zloupotrebi IFIMES-a za njegovo lično bogaćenje i tako dalje, ne daju mu pravo da, uvijeđen, mene napada bez ikakvih argumenata, jer je to onda sumrak javnosti i javno izgovorene riječi, a jedan međunarodni institut, kako to stoji u njegovom imenu, i njegov rukovodilac, to sebi posebno ne bi smjeli da dozvole – ukazao je Simić u reagovanju objavljenom u listu Danas.

On je poručio da stoji iza svake napisane riječi u tekstu od 12. jula i naglasio da je mnogo toga u njemu i prećutao.

– Na primjer o cifri koju je /Bećirović/ dobio u Beogradu da objavi istraživanje u kom će blatiti `Dodika i Orbana`, pa do utjerivanje dugova za slovenačke firme koje su radile u Sjevernoj Makedoniji, gdje je Bećirović bogato nagrađen, nakon čega je krenuo njegov hvalospjev na račun `otvorenog i pragmatičnog` Zorana Zaeva, koji mijenja političku paradigmu na Balkanu i tako dalje – rekao je Simić.

On je naveo da je o sumnji u Bećirovićev doktorat, o čemu su, kako je naveo, pisali slovenački mediji suvišno i govoriti, te da ne želi da polemiše sa Bećirovićem jer on to ne zavređuje “što zbog njegove /ne/moralne biografije, što zbog manipulacije i zagušljivosti u njegovom međunarodnom institutu”.