Foto:FONET

Kako se navodi u saopštenju, šetnja će okupiti zagovornike obnove Kraljevine Srbije, kao i poštovaoce generala Dragoljuba Draže Mihailovića.

U šetnji će uzeti učešće veliki broj naših intelektualaca među kojima su akademik Matija Bećković, Leon Kojen, Olgica Batić, istoričari Bojan Dimitrijević, Nemanja Dević, Kosta Mikolić i Srđan Cvetković, Milan Veruović, bivši fudbaler Dušan Savić i drugi, ističe se u saopštenju.

Skup počinje tačno u podne, ispred Delijske česme u Knez Mihajlovoj ulici, gde će, kako se navodi, biti iznete činjenice i precizni i neoborivi dolazi da je pokret Draže Mihailovića bio ne samo antifašistički, nego i glavni neprijatelj nemačkog okupatora.

Prisutnima će se obratiti kod Delijske česme unuk generala Draže Mihailovića, Vojislav Mihailović, narodni poslanik i predsednik Pokreta obnove Kraljevine Srbije Žika Gojković, predsednik Udruženja „Jugoslovenska Vojska u Otadžbini“ Miloš Pavković, istoričar Nemanja Dević i drugi.

Okupljeni će zatim prošetati do spomenika četničkom Vojvodi Vuku i položiti vence.

Prvu veliku monarhističku i antifašističku šetnju u Beogradu i Srbiji organizuju: Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS), Jugoslovenska vojska u otadžbini, Ravnogorski Pokret, Gvozdeni Puk, Ujedinjeni Ravnogorski Pokret Srbije, Republike Srpske, Crne Gore i dijaspore, Četnici 1848, Liga za restituciju.