“Drago mi je što je Mektić pomenuo i moje ime sad praveći novi spisak nepoželjnih Srba. To će mi biti dovoljan razlog da jurim Mektića gde god se eventualno pojavi u Srbiji u narednom periodu, pa da vidimo kako će se on ovde provesti”, rekao je Šešelj za ATV komentarišući vijest koju su objavile beogradske “Večernje novosti” da ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Dragan Mektić priprema zvaničnu listu nepoželjnih osoba iz Srbije, kojima će biti zabranjen ulaz u BiH.

Šešelj kaže da ga to ništa ne čudi jer je “Mektić u proteklom mandatu radio protiv srpskih nacionalnih interesa”.

“Mektić je izdajnik srpskog naroda i tako se ponašao u proteklom mandatnom periodu, radio je protiv srpskih nacionalnih interesa, spajtašio se sa onim političkim snagama, prije svega muslimanskim, koje rade o glavi Republici Srpskoj”, naglasio je Šešelj.

On je dodao da liste za njega nisu ništa novo i da on već ima zabranu ulaska u BiH.

“Za mene to nije ništa novo jer su me svojevremeno ovi okupacioni guverneri stavili na listu zabrane ulaska i ta zabrana nikad nije ukinuta, pa onda kad sam se vratio sa dugog službenog puta po EU neki muslimanski funkcioner mi je saopštio da mi je zabranjen ulazak na cijelom području BiH”, naveo je Šešelj.

“Večernje novosti” objavile su danas da bi se na ovom spisku mogli naći poslovni ljudi, istoričari, književnici, novinari, ali i političari.

Izvor lista navodi da će se, osim Šešelja, na Mektićevoj listi naći i ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin, glavni urednik televizije “Hepi” Milomir Marić i predsjednik pokreta “Zavetnici” Stefan Stamenkovski.