Šeranić je upozorio da ove neargumentovane izjave ponovo dovode u zabludu sve one na koje opozicija u posljednjih pet dana utiče i da za tim apsolutno nema potrebe.

– Јavnost ima na uvid sve dokumente, a prije svega o sertifikatu laboratorije Linde Srbija, koja je smještena u Bečeju, a koji važi do 2023. godine – rekao je Šeranić Srni.

On je napomenuo da je to sertifikat laboratorije koja pripada grupaciji Linde – međunarodnoj korporaciji za proizvodnju i promet, između ostalog, i medicinskih gasova i koja ima sve adekvatne uslove da ovakvu vrstu analize uradi.

– Ako se pogledaju nalazi same analize vrlo lako se može u posljednjoj rečenici ocjene vidjeti rezultati ispitivanja, dok se u naslovu može vidjeti da se ono odnosi na medicinski kiseonik – rekao je Šeranić.

On je naveo da rezultati analize odgovaraju u potpunosti zahtjevima Linde standarda, odnosno standarda međunarodne korporacije i važeće evropske farmakopeje.

Šeranić je upitao i zašto se Agencija za lijekove BiH, koja je nadležna za kontrolu kvaliteta, nije uključila u cijeli postupak.

– Ako je imala nekih saznanja, zašto se nije uključila i bila dio rješenja, a ne dio problema koji je napravljen u Srpskoj – upitao je Šeranić.

On je napomenuo da uzorci koji su analizirani uzeti samo za Bolnicu Prijedor i Univerzitetsko-klinički centar Srpske.

– Nalazi su stigli i za Bolnicu u Brčkom i u Sanskom Mostu, pa neka se i kolege iz tih ustanova zapitaju šta u ovom trenutku opozicija u Srpskoj radi i tim pacijentima koji se liječe u tim ustanovama – rekao je Šeranić.