Serbia's Novak Djokovic reacts after he lost a point against Daniil Medvedev during their semi final match of the Dubai Duty Free Tennis Championships in Dubai, United Arab Emirates, Friday, March 2, 2023. (AP Photo/Kamran Jebreili)

Zbog toga što se nije vakcinisao na koronavirus, Đoković je morao da dostavi odgovarajuću dokumentaciju i napiše molbu kako bi dobio posebnu dozvolu za ulazak u Sjedinjene Američke Države.

To je i uradio, ali izgleda da je Đokovićeva molba odbijena, a potvrdio je to i senator Floride Rik Skot.

„Dobili smo informaciju kako je odbijen zahtev Đokovića za ulazak u našu državu. Ipak verujemo da se takva odluka može promeniti“, istakao je Skot.

Za Đokovića je, čak i ako ne bude igrao na Mastersima u Indijan Velsu i Majamiju, ipak mnogo važnije da dobije dozvolu za US open, poslednji gren slem u sezoni u Njujorku, koji se održava od 28. avgusta do 10. septembra.

Amerikanci su najavili da će sve zabrane ukinuti od 1. maja, ali ostaje da se vidi da li će se to stvarno dogoditi odnosno da li će strancima koji nisu vakcinisani protiv koronavirusa biti dozvoljeno da uđu u SAD.