Selaković je predstavnici privremenih institucija iz Prištine poručio da kada laže onda to treba da čini tako da joj neko i povjeruje.

Na njenu tvrdnju da je samoproglašeno “Kosovo” najmlađa evropska demokratija, Selaković je upitao da li je iko čuo za demokratiju u kojoj se ljudima zabranjuje da glasaju, a Srbima je u jednoj godini dva puta uskraćeno to pravo.

Kao najbrutalniju laž Selaković je nazvao i tvrdnju da je 90 odsto srpskih vozila na Kosovu i Metohiji preregistrovano na RKS tablice, te dodao da su od više od 9.000 vozila na sjeveru Pokrajine samo dva preregistrovana.

Selaković je, na tvrdnje da Srbija promoviše nacističku ideologiju, odgovorio podsjećanjem da je Priština pripremila projekat renoviranja kuće DŽafera Deve, poznatog nacističkog kolaboratora, kojeg je lično odlikovao Adolf Hitler, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

Odgovarajući na tvrdnje Gervale o zločinima nad Albancima, Selaković je upitao gdje je danas bivši predsjednik takozvanog Kosova Hašim Tači, kao i Kadri Veselji, šta rade u pritvorskoj jedinici u Hagu.

– Sigurno nisu tamo da bi se kartali ili igrali Riziko. Tamo su da bi im se sudilo, a nadam se i presudilo, za strašne zločine koje su počinili nad Srbima i drugim nealbancima na Kosovu i Metohiji – istakao je Selaković.

Povodom navoda da Beograd krši dogovore postignute u Briselu, Selaković je podsjetio da 3.470 dana Priština odbija da formira Zajednicu srpskih opština, i da otvoreno poručuje da to ne namjerava ni da učini.

Selaković je prethodno u svom obraćanju pred Savjetom bezbjednosti, povodom izvještaja o radu Unmika, rekao da Priština ima opasnu strategiju, a cilj je progon Srba sa Kosova i Metohije, te da poništava rezultate dijaloga i stvara novu krizu.

Šef Unmika Karolina Zijade predstavila je sinoć izvještaj generalnog sekretara UN Antonija Guteresa o situaciji na Kosovu i Metohiji Savjetu bezbjednosti UN.