Beograd, 9. marta 2022.- Poverenik za zastitu ravnopravnosti organizovao je povodom 8. marta, Medjunarodnog dana zena konferenciju "OsnaZene menjamo nase zajednice!" u Palati Srbija. Na fotografiji ministar spoljnih poslova Nikola Selakovic. FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ nr

– Svako rješenje koje bude postignuto među njima je rešenje prihvatljivo za nas – rekao je Selaković.

On je naveo da Srbija poštuje teritorijalni integritet BiH, uključujući i teritorijalni integritet Republike Srpske kao njenog sastavnog djela i da insistira na poštovanju i dosljednoj primjeni Dejtonskog mirovnog sporazuma, čiji je i garant kao njegov potpisnik.

Selaković je poručio da je u izazovnim vremenima važno sačuvati političku stabilnost i mir, a da Srbija ima sve preduslove za to zbog jakog liderstva, strateške vizije, političke stabilnosti i opredjeljenja za politiku vojne neutralnosti.

On je naglasio da Srbija nije neko ko stvara probleme, ali da svako ko prati situaciju u regionu mora da zna da Srbija nije vreća za udaranje i da je spremna da štiti sebe i svoje nacionalne interese kada su oni ugroženi i kada je napadnuta.

– Svako ko želi da se igra vatrom to mora da zna. Ako neko hoće da sjedne sa nama da rješavamo probleme, imaće partnera u nama, ali ako neko hoće da se iživljava nad našim narodom, mora biti svjestan da mu to neće proći – rekao je Selaković za Televiziju Hepi.