Selaković je naglasio da Srpsku može da razgrađuje i razvodnjava samo onaj koji je i stvarao jer ona je istorijski i politički činilac i nepromjenjiva činjenica.

Vrhovni interes srpskog naroda u vremenu pred nama jeste, kaže Selaković, borba za očuvanje mira i stabilnosti.

– Mir i stabilnost moraju da budu naš nacionalni projekat i naša nacionalna građevina, a Srbija i Republika Srpska u tom nastojanju moraju da budu jedinstvene čak i onda kada se u toj borbi suočavaju sa onima kojima ti ciljevi nisu prioritetni – poručio je Selaković.

Selaković je naglasio da je srpski narod jedan i u vrijednosnom smislu nedjeljiv. Vezuje nas naš jezik, kultura, istorija i tradicija, naše Svetosavlje, naša herojska prošlost i zajednička etika, naša ljubav prema slobodi i našoj crveno – plavo – bijeloj zastavi.

Srbija voli, poštuje i podržava Republiku Srpsku i na to je obavezuje ne samo ubjedljiva većina mišljenja građana Srbije već i međunarodno pravo – Dejtonski mirovni sporazum, poručio je Selaković.

– Neka Srbija i Republika Srpska nastave da žive u slozi i ljubavi i neka se između nas nikada niko više ne drzne da postavlja barijere i prepreke tamo gdje treba da stoje mostovi i ispružene bratske ruke – rekao je Selaković.