“Teško je naći prave riječi da se iskaže naša tuga, bol i ogorčenost. Ovo je nenadoknadiv gubitak za porodice i Upravu policije u kojima su Adis i Davor dali maksimalan doprinos”, rekao je Halilović.

On je na komemoraciji u sali zgrade opštine Novi Grad Sarajevo istakao da je njihovo stradanje veliki gubitak i za grad Sarajevo i BiH, prenose sarajevski mediji.

“Zbog Adisa i Davora ćemo nastaviti raditi naše poslove. Vrata MUP-a Kantona Sarajevo njihovim porodicama uvijek će biti otvorena, jer to je i njihova kuća”, rekao je Halilović.

Načelnik Policijske uprave Novi Grad Sarajevo Nusret Selimović naveo je da je bol zbog pogibije Šehovića i Vujinovića neizreciva i da će pamtiti svaki trenutak proveden sa stradalim kolegama.

“Kao njihov rukovodilac dužnost mi je da zahvalim na njihovom doprinosu, jer su nemjerljive vrijednosti tragova koji su ostavili iza sebe”, poručio je Selimović i dodao da je neizreciva bol koju osjećaju njihova djeca, rodbina, prijatelji.

U Sarajevu će danas biti sahranjeni ubijeni policajci, Vujinović na groblju Sveti Јosip na Koševu, a Šehović na groblju u Buća Potoku.

Šehović i Vujinović ubijeni su u petak, 26. oktobra, u ranim jutarnjim časovima u sarajevskom naselju Alipašino Polje. Na njih su pucala lica osobe koja su pokušavala da ukradu putničko vozilo golf šest, hrvatskih registarskih oznaka.

Šehović je preminuo na mjestu događaja, dok je Vujinović preminuo na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

U Republici Srpskoj i FBiH danas je dan žalosti zbog ubistva policajaca.