Stranka je mala kao i prostorije koje su na sreću već sada tjesne, rekao je Mićić odmah na početku svog govora. Predstavivši novoosnovanu stranku demokratske Srpske Semberija Mićo Mićić, poručio je da je cilj njegove stranke manje govoriti o politici, a da prioritet trebaju biti obični ljudi i njihovi problemi.

Mićić je istakao da je zbog toga i potpisao sporazum sa najvećom političkom u RS. Zato smo se opredjelili da sarađujemo sa Vladom RS, sa srpskim članopm Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom i Savjetom ministara BiH, jer kako kaže političko  iskustvo mu je pokazalo da se drugačije ne može napraviti pomak u razvoju Semberije.

Mićić se ovom prilikom osvrnuo i na razloge koji su doveli do formiranja nove stranke. Nisam to uradio zbog ličnih interesa, kazao je Mićić i dodao da je jedan dio SDS bio protiv saradnje sa SNSD-om.  Ta isključivost je dovela do toga da smo morali osnovati novi politički subjekat. Pred nama su bila dva izbora – široka koalicija za koju sam u početku i imao podršku SDS-a i drugi, da se svi interesi podrede isključivo toj nesaradnji sa SNSD-om.

Otvaranje renoviranih prostorija stranke iskorišteno je i kao povod da na jednom mjestu okupi privrednike, medije i saradnike iz političkog života.

Siguran sam da ćemo podići kvalitet života u našem gradu i naći zajednički jezik, smatra predsjednik gradskog odbora SNSD-a Nedeljko Ćorić.

Mićićeva stranka bila je doslijedna da nastavi saradnju sa institucijama RS i SNSD-om. Ja sam uvijek bio zagovornik širokih koalicija i da trebamo obezbjediti veći broj odbornika kako bi nesmetano obavljali procese koji su neophodni ovom gradu, a koji se prvenstveno odnose na reforme kazao je Ćorić i dodao da je to potrebno i kako ne bi bili uslovljavani od strane nekih malih političkih subjekata, koji često dizanjem svoje ruke dovode do raznih destabilizacija u gradu Bijeljina.

Aktiv mladih SDS S svom lideru je danas priredio iznenađenje – simbolično su uručili predsjedniku stranke Mići Mićiću prvu člansku kartu SDS Semberija.