Foto: RTRS

SDA se ponaša kao teroristička organizacija, a ne kao politička partija. Ta stranka, predvođena Bakirom Izetbegovićem, nastoji da realizuje ideju njegovog oca Alije o stvaranju muslimanske BiH. To je istina koja svakim danom sve više izlazi na vidjelo i pred kojom međunarodna zajednica i takozvana savremena Evropa zatvaraju oči i dozvoljavaju da središte islama bude u BiH”, naglasio je Galijašević.

Komentarišući navode predsjednika Poslaničke grupe “Zajedno za BiH” u Narodnoj skupštini Republike Srpske Edina Ramića da ima još zakona koji će biti razmatrani u Ustavnom sudu, navodeći i Zakon o stvarnim pravima, Galijašević je ukazao da je “san bošnjačke političke elite iz sarajevskog kalifata stvoriti Bosnu u kojoj Srbi i Hrvati sutra ne bi mogli sami sebe prepoznati, u kojoj bi izgubili svoj identitet, ime, jezik, pismo…”.

“U BiH trenutno je na djelu ratna politika, odnosno provođenje u praksu ‘Islamske deklaracije’ koju je Alija ostavio u amanet sinu Bakiru. Sve što nisu mogli u ratu da provedu otac Alija i njegovi džihadisti, sada pokušava sin Bakir sa svojim ‘ratnicima'”, rekao je Galijašević

On je naglasio da je ubijeđen da nakon današnjih Ramićevih najava u Narodnoj skupštini Republike Srpske, nema više nijednog Srbina koji ima bilo kakve sumnje da je ovo što se dešava klasični atak na Republiku Srpsku s ciljem njenog potpunog razvlašćivanja.

“Bakir Izetbegović i SDA su najveći neprijatelji dejtonske BiH i remetilački i destabilizujući faktor ne samo u BiH, već i u regionu. To bi konačno međunarodna zajednica trebalo da vidi, a ne da jednom po jednom zatvara oči pred Bakirovim nezajažljivim apetitom da cijelu BiH stavi pod svoju šapu, potpuno ignorišući volju dva konstitutivna naroda u toj zemlji – Srba i Hrvata”, naglasio je Galijašević.