Kako se navodi, kompanija “Srbijagas” je danas obezbedila interventne količine gasa iz Madjarske posle kvara na gasovodu u Bugarskoj, a u poslepodnevnim časovima je doneta odluka da deo gasa bude pušten i prema BiH

Prema navodima sarajevskog portala, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je odobrio “Srbijagasu” da BiH pozajmi 300.000 kubika do ujutru, a ako bude potrebno, da se pozajmi gas i sutra, ne više od 600.000 kubika.

Ventili u Zvorniku, na ulaznoj tački u BiH, jutros su posle kvara u Bugarskoj zavrnuti, ali prema najnovijim informacijama večeras bi gas ponovo trebalo da poteće prema Sarajevu i Zenici.

Kvar na gasovodu na istoku Bugarske dogodio se rano jutros, a radovi na cevi koja ide prema Srbiji, odnosno Bosni i Hercegovini, i dalje traju i ne zna se koliko će Bugarima trebati da otklone kvar.

Direktor “Srbijagasa” Dušan Bajatović danas je rekao da su nove količine gasa iz Madjarske krenule oko 14.00 i da je snabdevanje u Srbiji normalizovano, kao i da će sutra biti naručene nove količine ako bude potrebno.