Foto: RTRS

Cvijanovićeva smatra da je Sarajevo previše skučeno svojom mržnjom, pričom o nekim agresorima, ali da su u stvari oni politički agresori.

– Oni nas ovdje drže u blokadi, vrše političku agresiju nad građanima Republike Srpske time što sprečavaju da se formira vlast i da budu kredibilni – rekla je Cvijanovićeva.

Ona je ukazala i da postoje problemi u odnosima BiH i Srbije, te da BiH ima svoja opterećenja, jer iz Sarajeva sa mržnjom gledaju i Srbiju i njenu politiku.

– To su neki tereti koje nosimo iz prošlosti, ali i dalje vjerujem da postoji mjesto za saradnju, da se mogu realizovati brojni infrastrukturni projekti. Nije nama uvijek potreban neko treći, kao Turska kada je u pitanju auto-put – rekla je Cvijanovićeva.

Ona smatra da su na obje strane zreli i dovoljno pametni da treba sami da vide na koji način da realizuju projekte, kao i da se stavi na raspolaganje ogroman hidropotencijal u Podrinju i vidi kako od toga građani dvije zemlje mogu da žive i šta je to što se ekonomski može unaprijediti.

Cvijanovićeva je navela da se određeni politički problemi mogu javiti onda kada se njeguje političko nerazumijevanje umjesto razumijevanja.

– Svjesna sam činjenice da Srbija pruža ruku prijateljstva svim zemaljama u regiji, uključujući i BiH. Naravno u okviru toga ima emotivniji i bliži odnos sa Republikom Srpskom, ali smatram da to ne treba da bude problem, čak mislim da su to stvari iz koje bi mogle neke blagodeti i koristi da proisteknu za sve građane BiH – rekla je Cvijanovićeva.

POSTAVI ODGOVOR

Komentar
Ime