vojska republike srpske

Organizacije starješina Vojske Republike Srpske poziva sve poslanike da se izdignu iznad svakodnevne politike i sutra na vanrednoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske ukažu na potrebu odbacivanja sramnog Izvještaja Vlade RS o događajima u i oko Srebrenice iz 2004. godine koji je sačinjen pod snažnim pritiscima i ucjenama Visokog predstavnika u BiH Pedija Ešdauna i međunarodnih krugova korišćenjem niza neargumentovanih optužbi Srba i Republike Srpske bez stvarnioh dokaza i činjenica sa terena.
Organizacija starješina smatra da je odbacivanje ovog Izvještaja obaveza i odgovornost ove generacije političara jer je krajnje vrijeme da se skine omča koju ovaj dokument čini srpskom narodu. Protiv odbacivanja izvještaja već se izjašnjavaju bošnjački krugovi koji nastoje građanski rat u BiH prikazati agresijom na BiH, a Republiku Srpsku genocidnom tvorevinom.
Pozivamo poslanike svih partija, da sutra u Narodnoj skupštini bezrezervno ukažu na štetnost sramnog Izvještaj Vlade Republike Srpske iz 2004. godine i zatraže od Vlade Republike Srpske njegovo poništavanje kako bi se prišlo formiranju nove nezavisne komisije međunarodnih eksperata koji će utvrditi stvarne činjenice i stradanja svih naroda u području Podrinja.

Banja Luka 13. august 2018. godine
PREDSJEDNIK: Prof. dr Milovan Milutinović