Od legendarnog stručnjaka fudbala oprostili su se i ispratili ga na poslednji put porodica, prijatelji, brojni Užičani i poznati sportisti.

Još jedan tužan dan u Užicu, za sve one koji su voleli, poznavali i poštovali Radomira Antića, a može se reći da drugih Užičana nije ni bilo. Ponosili su se svi odreda legendarnim Antom, danas su ga ispratili na večni počinak.

Od Antića se oprostila porodica, prijatelji, nekadašnji saigrači iz FK Sloboda u kojoj je ponikao, a među prisutnima su bila i mnoga poznata imena iz sveta sporta – Antićev zet Nikola Lončar, Vlade Divac, Dejan Stanković, Nemanja Vidić, Milan Jovanović, Nenad Milijaš, Miroslav Radošević, Zoran Bata Mirković, Gordan Petrić, Zoran Njeguš, Goran Pandurović.

antićeva sahrana
Foto: Slavica Panić/Nova.rs

Među Užičanima, koji su se poklonili nad Antićevim odrom, bio je i nekadašnji predsednik FK Sloboda Dragan Subotić.

„Kao jedan od najistaknutijih srpskih trenera, on je taj koji je povratio veru našeg fudbalskog naroda u snagu i veru naše reprezentacije. Kod naših igrača vratio je kult reprezentacije, one za koju se gine umesto da se čuvaju noge i kalkulišu novi ugovori. Sklonili su ga moćnici da ih ne ugrozi, bio je previše voljen i popularan. Kako i da ne bude, jedni trener u istoriji sve tri fudbalske veličine Španije – Reala, Barselone i Atletiko Mardrida, ne samo trener, već i prvak“, kazao je Subotić.

Nisu svi Antića poštovali zbog fudbalskih znanja i umeća, više od toga bila je njegova harizma, maniri i pozitivna energija kojom je plenio sve oko sebe.

antićeva sahrana
Foto: Slavica Panić/Nova.rs

To što je bio omiljen među sportistima i ljubiteljima sporta je jasno ali on je bio više od toga. Bio je omiljen i voljen u svakom društvu, među školskim drugovima, prijateljima, poznanicima, a u porodici je bio najbolji sin, brat, suprug, otac, deda.

„Mnogo je priča među nama ostalo neispričano, ostala je večna ljubav prema našem dedi. Za neke on je bio gospodin Antić, za druge Antara, a za nas, njegove unuke, samo deda koji je prerano otišao i kome nismo uspeli da vratimo svu ljubav kojom nas je darivao“, rekla je Radomirova unuka Ivana.

antićeva sahrana
Foto: Slavica Panić/Nova.rs

Radomir Antić umro je 6. aprila prošle godine u Madridu gde je živeo. Njegova urna položena je u njegovom Užicu 13 meseci kasnije zbog epidemiološke situacije.

Ime fudbalskog velikana, Radomira Antića, ukoro će poneti užički Gradski stadion.

POSTAVI ODGOVOR

Komentar
Ime