Ružić je podsjetio da Srbija u okviru specijalnih i paralelnih veza ulaže znatna sredstva u Republiku Srpsku.

– Od 2014. godine uloženo je više od 21 milion evra u mnoge infrastrukturne projekte koje su lokalne zajednice u Republici Srpskoj predložile. Održan je niz zajedničkih sjednica dvije vlade. Posljednja takva sjednica je proizvela, ne samo niz sporazuma i memoranduma o saradnji, već i jedan veoma značajan sporazum na polju energetike, a to je gradnja hidroelektrane zajedničkim sredstvima – rekao je Ružić.

On je najavio i potpisivanje sporazuma o saradnji Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave Srbije i Ministrstva uprave i lokalne samouprave Srpske.

Ružić je istakao da su opstanak i razvoj Srpske veoma značajni za Srbiju koja, poštujući Dejtonski sporazum, ostvaruje i razvija specijalne i paralelne veze. Govoreći o odnosima Beograda i Sarajeva, rekao je da je veoma značajno to što Srbija ima volju da gradi dobre odnose sa BiH.

– Dejtonski sporazum je jasno definisao status tri naroda i dva entiteta. Niko ne može spriječiti ostvarivanje specijalnih i paralelnih veza Srbije i Republike Srpske – naglasio je on.

Ružić je podsjetio na dobre odnose i saradnju Srbije i Srpske sa Rusijom, rekavši da Ruska Federacija ima jasan stav o pitanju srpskih nacionalnih interesa.