Obraćanje Vulina (foto: Ministarstvo odbrane Srbije)

– Radili ste posvećeno, odano, u prisnoj i najboljoj saradnji sa svojim kolegama iz Srbije. Ovu ocjenu čuo je čitav svijet, cijela međunarodna zajednica, jer tako su vaš istrajni posao ovde u Srbiji ocijenili naši predsjednici u telefonskom razgovoru – rekao je Bocan–Harčenko.

On je dodao i da su doprinijeli zaokretu situacije u Srbiji na bolje, a najvažnije je to što su donijeli još jednu vidljivu, snažnu i trajnu kariku u dugom lancu saradnje i veze između Rusije i Srbije.

Bocan-Harčenko je istakao da prijateljstvo i bratstvo između Rusije i Srbije i tradicija njihove zajedničke borbe jačaju i sada kada se suočavaju sa nevidljivim izazovom, saopšteno je iz Ministarstva odbrane Srbije.

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin rekao je da su ruski vojnici došli kada je bilo najteže, u trenutku kada su mnogo veći i mnogo bogatiji napuštali borbu i nadu.

– Bili ste tamo gdje uvijek možete da se vratite. Od nas imate zahvalnost, od budućih generacija zahvalno sjećanje. Srbi i Rusi nikada nisu izabrali pogrešnu stranu svijeta, Srbi i Rusi nikada nisu bili poraženi – istakao je Vulin.

General-major Mihail Černišov, koji predvodi ekspertski tim Oružanih snaga Rusije, rekao je da su zajedničkim naporima sa Vladom i Vojskom Srbije uspjeli da prelome epidemiološku situaciju izazvanu virusom korona.

– Uložili smo mnogo napora da izvršimo taj zadatak. Hvala svima vama za snagu i dušu koje ste uložili u izvršavanje ovog zadatka – poručio je general Černišov.