Foto: SRNA

– Donacija obuhvata lijekove široke primjene čija je lista utvrđena u dogovoru sa Ministarstvom zdravlja Republike Srpske – navodi se u saopštenju Predstavništva, uz čije učešće je realizovana ova akcija.

Rukovodilac Regionalnog predstavništva Ruske humanitarne misije za Balkan Mihail Bondar je istakao da je osnovni cilj ove organizacije da doprinese da Republika Srpska lakše savlada zdravstvenu krizu izazvanu virusom korona i da pošalje poruku solidarnosti sa bratskim srpskim narodom.

– Uvijek smo radi da učestvujemo u zajedničkom prevladavanju humanitarnih poteškoća – istakao je on.

Bondar je posebnu zahvalnost izrazio partneru ove ruske organizacije Predstavništvu Republike Srpske u Srbiji i šefu Predstavništva Mlađenu Cicoviću, zahvaljujući čijim ključnim inicijativama i podršci ova donacija danas, kako je naveo, stiže u Republiku Srpsku kao rezultat pravog rusko-srpskog partnerstva.

On je za ukazanu veliku neposrednu pomoć zahvalio i Ambasadi Ruske Federacije u BiH i ruskom ambasadoru Petru Ivancovu koji će i uručiti donaciju zvaničnicima Republike Srpske na Dan pobjede – 9. maja.

Ruska humanitarna misija je nevladina neprofitna organizacija osnovana 2010.godine ukazom predsjednika Ruske Federacije, a njeno Predstavništvo za Balkan je počelo sa radom 2015. godine.