screenshot

Moskalova je istakla da od srpskih kolega očekuje da će pomoći u prikupljanju dokaza i pri utvrđivanju krivičnog djela svih koji su odgovorni za taj incident.

“Činjenica da su oni koji su tukli Krasnoščekova znali da je on ruski državljanin govori da je riječ o cinizmu prištinskih institucija”, rekla je Moskalova novinarima nakon susreta sa potpredsjednikom Skupštine Srbije Đorđem Milićevićem.

Ona je ocijenila da su pripadnici policije /samoproglašenog/ Kosova tom prilikom djelovali suprotno svim međunarodnim normama, prenijeli su beogradski mediji.

Milićević je rekao da ono što se dogodilo na sjeveru Kosova i Metohije zaslužuje najveću osudu i ocijenio da je to ugrožavanje ljudskih normi i međunarodnog prava.

Prema njegovim riječima, ono što se danas dešava na Kosmetu vrhunac je političkog ludila koje niko ne razumije i to zato što su predstavnici prištinskih vlasti izgubili kompas i tlo pod nogama.

“Verujem i da njihovi mentori i oni čiji su oni čedo imaju neke crvene linije i verujem da će te takozvane prištinske vlasti vrlo brzo preći, ako već nisu prešli te crvene linije”, dodao je Milićević.