Foto: RTRS

Prema dokumentu, diplomatska misija Češke može zapošljavati najviše 19 radnika iz Rusije, a Sjedinjene Američke Države – nijednog.

„Odobriti priloženi spisak stranih država koje preduzimaju neprijateljske akcije protiv Rusije, građana Rusije ili ruskih pravnih lica, protiv kojih se primenjuju kontra mere, utvrđene ukazom predsednika Rusije od 23. aprila 2021. godine №243 o primeni kontra mera na neprijateljske akcije stranih država“, navodi se u dokumentu.

Oglasila se i portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova koja je rekla da Moskva od Vašingtona očekuje da će ovu meru ispoštovati do 1. avgusta, kao i da je na to pitanje stavljena tačka i tu odluku više nije moguće promeniti.

Podsetimo, predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao je Ukaz o primeni kontramera protiv država koje su protiv Rusije preduzele neprijateljske postupke.

Dokument je donet u cilju zaštite interesa i bezbednosti Rusije. Prema tom dokumentu, ograničava se zaključivanje radnih ugovora i drugih sličnih ugovora između diplomatskih predstavništava, konzularnih predstavništava, predstavništava državnih organa stranih država koje su preduzele neprijateljske akcije protiv Rusije i fizičkih lica na teritoriji Rusije.

POSTAVI ODGOVOR

Komentar
Ime