Foto: RTRS

Najavljujući da će na tome biti rađeno u narednom periodu zajedno sa lokalnom zajednicom, Višković je nakon sastanka sa načelnikom Trnova Dragomirom Gagovićem rekao da će za sve što opštinske vlasti budu kandidovale kao projekte prema Vladi Srpske biti iznađen način da se realizuje.

“Vlada je i do sada pomagala ovu lokalnu zajednicu. Da nije bilo te pomoći sigurno ne bi moglo biti realizovano ni ovo što je do sada urađeno”, istakao je Višković, podsjećajući da je Trnovo u ratu bilo mjesto najvećih stradanja, da je uništena skoro sva privreda i stambeni fond.

Premijer Srpske je pohvalio napor opštinskih vlasti koje su Trnovo vratile u život i dodao da je pozicija trenutno takva da se u ovom mjestu grade trgovi, sportska sala, objekti koji bi trebalo da zadrže još jedan broj ljudi.

Posebno zadovoljstvo Višković je izrazio činjenicom da je u osnovnu školu u Trnovu u novoj školskoj godini upisano 10 prvačića u odnosu na prošlu godinu kada su prvi razred bila upisana samo dva učenika.

On je poručio da stanovnici Trnova ne treba da brinu da će biti ugašena škola i Dom zdralja, jer Vlada Republike Srpske to neće dozvoliti.

Osvrćući se na činjenicu da opštine Pale i Trnovo dijele Jahorinu, Višković je ocijenio da veći dio “kolača” sa olimpijske planine ide Palama, a da je opština Trnovo na neki način zakinuta.

“Sigurno da ćemo u narednom periodu sagledati kompletno koncept razvoj Olimpijskog centra i da ćemo tu postaviti stvari na pravo mjesto”, rekao je Višković i dodao da treba staviti pod kontrolu raspodjelu svih nadoknada na Jahorini.

Višković je prilikom posjete opštini Trnovo položio vijenac na centralni spomenik palim borcima i civilnim žrtvama u odbrambeno-otadžbinskom ratu i obišao mjesni trg.

POSTAVI ODGOVOR

Komentar
Ime