Foto: screenshot

Gajića su pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske sinoć lišili slobode, zbog teškog ubistva Slaviše Krunića i Žarka Pavlovića, te Gorana Ilića.

Nazvanično, Gajić, koji je radnik “Sektor Sekjuritija”, obezbjeđivao je suprugu i djecu ubijenog Krunića.

Foto: RTRS

– Uprava za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske u okviru istrage ubistva Slaviše Krunića  ostvarila je saradnju sa MUP-om Srbije, rekla načelnica Odjeljenja za odnose sa javnošću MUP-a Srpske Mirna Miljanović.

Podsjetila je da je juče na području grada Banjaluka uhapšen radnik “Sektor sekjuritija” čiji su inicijali R.G. koji je osumnjičen da je učestvovao u pripremanju i izvršenju krivičnih djela teško ubistvo i teško ubistvo u pokušaju.

Miljanovićeva je dodala da je ovo lice danas predato Republičkom tužilaštvu zbog sumnje da je, zajedno sa licima čiji su inicijali Ž.K, E.B. i B.Đ. učestvovao u izvršenju krivičnog djela teško ubistvo Slaviše Krunića i Žarka Pavlovića i krivičnog djela teško ubistvo u pokušaju Gorana Ilića.

– Uprava za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Srpske, pod nadzorom Republičkog javnog tužilaštva, nastavlja rad na rasvjetljavanju svih okolnosti ubistava u Glamočanima – zaključila je Miljanovićeva.

Policija je  okviru istrage ubistva Krunića uhapsila Emilija Baldu, kojem je određen jednomjesečni pritvor, dok se za Benedi Đukanovićem, drugim osumnjičenim i dalje traga.