Ristić je rekao Srni da je Nujoma uputio pozdrave srpskom članu i predsjedavajućem Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku i narodu Republike Srpske, te izrazio želju za nastavak i intenziviranje saradnje na obostranu korist Namibije i Republike Srpske.

– Sa Nujomom sam dogovorio još jedan sastanak početkom februara kada bi mu prezentovao neke od mogućnosti saradnje, jer i Srpska i Namibija imaju prostora za njeno unapređenje a što bi bilo na obostranu korist – istakao je Ristić, koji je Nujomi poklonio pušku “papovku” modifikovanu i proizvedenu u TRB kao simbol i uspomenu na prve puške koje je Namibija dobila od bivše Јugoslavije.

Ristić već godinama u Namibiji ima uspješnu Fabriku namjenske industrije koja zapošljava veliki broj ljudi i sa prostora Republike Srpske, a osim sa Namibijom, TRB ima odličnu poslovnu saradnju sa firmama namjenske industrije u još nekoliko zemalja svijeta.

Nujoma je osnivač Namibije i njen doživotni počasni predsjednik, a jedan je od osnivača međunarodne organizacije Pokret nesvrstanih zemalja.

POSTAVI ODGOVOR

Komentar
Ime