Foto: BETA

Ona je istakla da je rješavanje pitanja ovog graničnog prelaza u interesu građana i dodala da se zalaže za otvaranje zajedničkih graničnih prelaza između Srbije i BiH gdje je to moguće.

– Očekujem da u skorijem periodu usaglasimo i dva međudržavna sporazuma, kako za izgradnju auto-puta Beograd-Sarajevo, tako i o održavanju svih mostova između dve zemlje, kojih je 11 – rekla je Mihajlovićeva.

Tokom razgovora o infrastrukturnim projektima, ona je podsjetila da je Srbija počela izgradnju auto-puta ka BiH na dionici od Sremske Rače do Kuzmina, te da je u toku izrada projektno-tehničke dokumentacijeza dionicu Požega-Kotroman.

Dalipagić je izrazio očekivanje da će uskoro biti obezbijeđena sredstva u budžetu za izgradnju graničnog prelaza na mostu Ljubovija-Bratunac i podržao ideju o zajedničkim prelazima, saopšteno je iz Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije.

– Vaša i podrška predsjednika /Srbije Aleksandra/ Vučića za izgradnju auto-puta od Sarajeva do Beograda nam je izuzetno važna. Nemamo otvorenih pitanja i nastavljamo zajedničku saradnju – rekao je Dalipagić.

Most na Drini koji povezuje Bratunac u Republici Srpskoj i Ljuboviju u Srbiji, nazvan “Bratoljub”, izgrađen je 2017. godine.

Most, čiju je izgradnju finansirala Srbija, nije pušten u upotrebu jer BiH nije sagradila granični prelaz.

Članovi Predsjedništva BiH su na sjednici 20. avgusta obavezali Savjet ministara u tehničkom mandatu da u roku od 30 dana obezbijedi dodatna tri miliona KM za izgradnju graničnog prelaza Bratunac-Ljubovija da bi to pitanje bilo riješeno.