Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić rekao je da se u narednih sedam dana zabranjuje muzika uživo u ugostiteljskim objektima i da se suspenduju sportske i rekreativne aktivnosti.

Šeranić je rekao da se zbog pogoršane epidemiološke situacije u narednih sedam dana donosi mjera da ugostiteljski objekti, bez obzira na kapacitet, mogu da prime maksimalno 50 lica.

On je dodao i da se od svih javnih ustanova traži da, ukoliko je to moguće, organizuju rad od kuće.

Šeranić je izjavio da rast broja zaraženih usložnjava proces vakcinacije, te da je fokus je se zaštite zdravstveni radnici. 

Naveo je da sutra počinje revakcinacija medicinskih radnika na kovid odjeljenjima.

– Imamo najave od proizvođača vakcina da bismo trebali sedmično dobiti određene količine vakcine – naveo je Šeranić.

Glavni zdravstveni inspektor Milica Matijević rekla danas je da su svi kapaciteti inspekcije usmjereni na kontrole i da je pojačan nadzor.

Srpskoj će biti potrebni dodatni kapaciteti kako bi se brzo i efikasno sproveo proces vakcinacije, rekao je Branislav Zeljković, direktor Instituta za javno zdravstvo Srpske.

Sjednica Štaba je održana danas u Banjaluci.

Broj zaraženih i hospitalizovanih zbog virusa korona u Srpskoj naglo povećan, bolnički kapaciteti se popunjavaju, a primijećeno je da se mjere koje su na snazi ne poštuju dovoljnno.

POSTAVI ODGOVOR

Komentar
Ime