Komentarišući najave o dolasku novog visokog predstavnika u BiH, Dodik je poručio da Republici Srpskoj visoki predstavnik ne treba, te da nije dobrodošao.
“Republika Srpska smatra da je sve sa visokim predstavnikom i Ustavnim sudom BiH podvala i kažnjavanje Republike i da će to sigurno dovesti do raspleta u BiH koji mnogi pokušavaju da inkriminišu”, rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.
Dodik je naveo da je upoznat o izjavama lidera SDA Bakira Izetbegovića, koji je govorio da će novoizabrani američki predsjednik Džozef Bajden doći da nešto poravna u BiH, te da će tada nestati entiteti i kantoni.
“Mislim da će prije toga nestati BiH, a da će Republika Srpska biti država koja ima pravo na svoje postojanje, jer je ona volja naroda koji ovdje živi. Ne možete samo svojom ignorancijom iz Sarajeva pokušati da negirate postojanje Republike”, naglasio je Dodik.
On je poručio da je ovo zgodna prilika Bajdenu da shvati da su prije 25, 30 godina stranci napravili grešku i da su tada trebali da dozvole da se BiH podijeli, da ima tri države – Republiku Srpsku, Herceg-Bosnu i Bosnu, te da pokušaju da grade zajedničko susjedstvo koje bi sigurno dalo više rezultata nego ovakva BiH.
“Vrijeme takve odluke sigurno dolazi. Prije će se BiH raspasti nego što će ukinuti Republiku Srpsku”, naglasio je Dodik.
Prema njegovim riječima, Republika Srpska će 9. januara proslaviti svoj praznik i slobodu.
“Ne želim ništa loše nijednom muslimanu, ni Izetbegoviću, niti želim da komentarišem njihove ambicije o Republici Srpskoj i kantonima. Ali, želim da se okane jednom te priče. Ta njihova floskula da Banjaluka pripada svima je lažna. Banjaluka pripada onima koji žive ovdje, a ovdje žive Srbi i ovo je srpski grad, šta god ko rekao i kako god me ko gledao!”, naglasio je Dodik.

POSTAVI ODGOVOR

Komentar
Ime