“To se prolongira, ja mislim da će to biti u poslednji momenat – kad se raspišu izbori”, rekla je Rašković Ivić u Novom danu na N1.

Komentarišući navode da se kao mogući kandidati razmatraju bivši guverner Narodne banke Srbije Dejan Šoškić i advokat Božo Prelević, kaže da se radi o dobrim kandidatima koji imaju njeno poštovanje.

“O tim imenima se razgovaralo, svakako”, rekla je Rašković Ivić.

Na pitanje o navodima medija da su odnosi u opoziciji u krizi, kaže da za razliku od „anonimnih izvora“ može da kaže da krize u opoziciji nema, da su jedinstveni i da se toga režim plaši.

Prema njenim rečima, najvažnije je jedinstvo opozicije, a stav je da se još uvek na objavljuju imena kandidata za gradonačelnika Beograda i predsednika Srbije.

Film na Pinku – “predizborna gebelsovština”

Rašković Ivić kaže da je film na TV Pink u kom se opozicija i nevladini mediji svrstavaju u zaverenike koji hoće da ubiju predsednika i njegovu porodicu deo kampanje jer je Vučićev rejting ugrožen.

“Ovaj film je najcrnja propaganda gebelsovskog tipa”, rekla je ona.

Dodaje da se radi o opasnim stvarima i da film predstavlja “fašistoidan način vođenja kampanje”.

“Ovakav film je sramota za srpsko društvo, a pogotovo je sramota za medije koji to puštaju u udarnim terminima”, kazala je potpredsednica Narodne stranke.

Ako izađete na referendum, zaokružite “ne”

Narodna stranka ne poziva građane da izađu ili ne izađu na referendum o ustavnim promenama 16. januara, ali oni koji izađu treba da glasaju protiv, rekla je Rašković Ivić.

“Smatramo da će oni (amandmani) još gore uvući sudsku granu vlasti u režimske vode”, kazala je.

Ona smatra da je predsedniku Vučiću potpuno svejedno kakav će biti ishod referenduma, i da je institut referenduma obesmišljen time što ne mora da izađe više od polovine građana.

“Režim nije pravio nikakvu kamapnju, ni obaveštavanja, ni razjašnjavanja, a najmanje javnu diskusiju o ustavnim promenama i temi ovog referenduma”, rekla je.

POSTAVI ODGOVOR

Komentar
Ime