U emisiji „IZBORI 2021 na V +“, Rama je rekao da je mapu video i pre nego što ju je pokazao slovenačkom kolegi Janezu Janši, piše „KoSSev“.

„Razgovarali smo pre izvesnog vremena. Takođe sam video ovaj dokument koji je izašao. Nemam komentar“, rekao je Rama.

Prethodno je slovenački portal „Necenzurisano.si“ objavio dokument za koji se tvrdi da je kopija dokumenta. Prema tom dokumentu, predlaže se redefinisanje granice Kosova i Srbije, ujedinjenje Kosova sa Albanijom, ujedinjenje delova Crne Gore sa albanskom većinom i severne Makedonije sa Albanijom, mogućnost otcepljenja Republike Srpske od Bosne i Hercegovine i ujedinjenja delova zapadne Bosne sa Hrvatskom.

Evropska unija je nekoliko puta rekla da ne zna za takav dokument. Slovenački premijer Janez Janša, čija će zemlja predsedavati Evropskom unijom u drugoj polovini ove godine, napisao je da su tvrdnje za takav dokument akcije usmerene na „nanošenje štete Sloveniji u EU“.

„Slvenija ozbiljno traži rešenja za razvoj regiona i evropsku budućnost za zemlje zapadnog Balkana i upravo takvi spisi pokušavaju da spreče ovaj cilj“, napisao je na društvenim mrežama, ali debata se nastavila.

POSTAVI ODGOVOR

Komentar
Ime