– Ove žene su trebale da izađu i da svjedoče na Sudu BiH, međutim, u mjestima koja graniče sa FBiH dolaze ljudi iz tog entiteta i prijete ženama, koje i danas u miru, ali u strahu ne smiju da izađu i svjedoče jer nisu zaštićene od zlikovaca koji dolaze iz FBiH – istakla je Rajilićeva.

Rajilićeva je rekla da, osim za Vozuću, postoje i drugi slični slučajevi zastrašivanja srpskih žena koje su preživjele golgotu da svjedoče, jer Sud i Tužilaštvo BiH ništa ne čine da ih zaštite.

Ona je istakla da je Udruženje žena žrtava rata Republike Srpske nezadovoljno kaznom Mahmuljinu, te da se nada da će u drugostepenoj presudi kazna biti uvećana bar još za dva puta, iako bi trebalo da mu bude izrečena doživotna kazna zatvora, ako već ne postoji smrtna kazna u BiH.

– Sud BiH ovim po stoti put potvrđuje da radi protiv srpskih žrtava rata. Neprihvatljivo je da se Mahmuljin osudi na 10 godina zatvora, jer su silovane Srpkinje u kampu mudžahedina u Gostoviću, 30 srpskih sela je spaljeno, mudžahedini su ritualno odsijecali srpske glave na tom području – rekla je Rajilićeva Srni.

Ona je rekla da Sud BiH još jednom pokazuje da ima dvostruke aršine, jer su za mnogo manje zločine Srbi osuđivani na 15 i 20 godina zatvora.

Kada je riječ o zločinima nad Srbima, kaže Rajilićeva, “Bošnjaci mogu da rade šta hoće, niko im ne može ništa, mogu i lažno da svjedoče”.

Sud BiH osudio je danas prvostepenom presudom komandanta Trećeg korpusa takozvane Armije BiH Sakiba Mahmuljina na deset godina zatvora za zločine nad zarobljenim srpskim civilima i vojnicima na području Zavidovića i Vozuće 1995. godine.

Mudžahedini iz odreda “El mudžahedin”, pristigli iz arapskih i drugih islamskih zemalja, brutalno su odsijecali glave srpskim vojnicima, a potom tjerali ostale srpske zarobljenike da ljube odsječene glave, o čemu je snimljen i dokumentarni Film “Ljubi brata”.

Stručnjaci za borbu protiv terorizma smatraju da se prva velika vojna operacija “Islamske države”, uz masovno ritualno odsijecanje glava hrišćanima, desila upravo nakon paljenja i rušenja Vozuće 1995. godine. Decenijama poslije su uslijedili brojni teroristički napadi na tlu Evrope.

POSTAVI ODGOVOR

Komentar
Ime