“Ovakva presuda je krajnje neprihvatljiva i nedovoljna za svirepo ubistvo dječaka. Trebalo je da dobije doživotnu kaznu zatvora”, rekla je Rajilićeva Srni.
Rajilićeva je navela da ova presuda predstavlja uvredu za srpske žrtve rata i porodicu dječaka Slobodana Stojanovića jer je Veselijeva dobila malu kaznu, dok je oslobođen Sakib Halilović, koji je bio komandant Diverzantskog voda Komande združenih jedinica Liplje, Kamenica, takozvane Armije BiH.
Ona je podsjetila da su, nasuprot ovoj odluci suda, srpski komandanti, pa čak i kuvari koji nisu počinili nikakav zločin, osuđivani na drastične kazne zatvora po komandnoj odgovornosti.
Sud BiH prvostepeno je danas osudio Elfetu Veseli na 10 godina zatvora za svirepo ubistvo dvanaestogodišnjeg dječaka Slobodana Stojanovića 1992. godine kod Zvornika.

Sakib Halilović oslobođen je optužbi da je posmatrao ubistvo dječaka i propustio da, kao komandant Diverzantskog voda Komande združenih jedinica Liplje, Kamenica, takozvane Armije BiH, kazni Veselijevu koja je bila pripadnik ovog voda.