Okružno javno tužilaštvo Banjaluka (Foto: Dejan Božić / RAS Srbija)

U Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka su istakli da će Radovanović biti saslušan u vezi sa tekstom koji je objavio na svom blogu, a u kojem je iznio svoja saznanja u vezi sa slučajem “Dragičević”.

Srna je juče objavila da su pripadnici Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske pozvali Radovanovića na informativni razgovor da bi podijelio informacije u vezi sa stradanjem 21-godišnjeg Davida Dragičevića, te da su o tome obaviještena okružna javna tužilaštva u Banjaluci i Prijedoru.

Radovanović je na svom blogu objavio tekst u kojem tvrdi da su, kako kaže, pripadnici policijskog tima u istrazi stradanja Dragičevića identifikovali čak osam svojih kolega odgovornih za otmicu, brutalno mučenje i ubistvo.

On tvrdi da “nije tajna da su otmicu Davida Dragičevića počinili pripadnici Policijske stanice za intervencije Policijske uprave Banjaluka”.

Prema njegovim tvrdnjama, ključni odgovorni je komandir jedinice Vladan Šikuljak, koji je, kako navodi, kasnije unaprijeđen na poziciju komandira Policijske stanice Banjaluka – Centar.

Međutim, to nije tačan podatak, jer su u MUP-u Srpske Srni potvrdili da je Šikuljak imenovan za komandira Policijske stanice Lazarevo još 1. marta prošle godine, znatno prije nestanka Dragičevića.