Radončić je dodao da “navija” da se desi dogovor SDA i DF.

“Ja sam im rekao nakon razgovora sa SDA, koji su bili korektni, da nije napravljena nikakva koalicija. Nisam siguran da SBB treba da bude dio vladajuće većine. Ja navijam da se desi koalicija DF i SDA. Mislim da DF želi u vlast i da će ući u vlast”.

Mislim da je to završena priča da SDA i DF idu zajedno, da će se sutra raspasti BH. blok, da je to “tigar od papira” i mislim da je to dobra stvar.

Šta ako DF odbije? Sutra je sastanak Bh. bloka?

SBB je prejaka politička stranka, imamo izvanredan rezultat da bismo bili bilo čija rezervna opcija. Mislim da je to završena priča da SDA i DF idu zajedno, da će se sutra raspasti BH. blok, da je to “tigar od papira” i mislim da je to dobra stvar. Neka DF pokaže svoj kapacitet, to je pozitivna stranka i nemam neke primjedbe na njih. Hajmo pustiti da oni između sebe dogovore“, smatra Radončić.

Ostajete li na vlasti u KS?

“Rekao sam vam da je ta postavka sa SDP-om bio naš prvi izbor i da sarajevska vlada treba da se osjeća relaksirano što se tiče SBB-a. To treba biti poligon uspjeha i rezultata. Ne vidim da ta Vlada pokazuje neke manjkavosti”, dodao je.