U obraćanju na današnjoj sjednici Skupštine grada, Radojičić je pozvao na očuvanje mira i bezbjednosti na području grada i apelovao na građane da ne nasjedaju na provokacije sa bilo koje strane.

“Svi moramo zadržimo mir i racionalnost u ovim vremenima, te da i institucije i građani budu u okvirima onog što propisuju zakoni i propisi”, rekao je Radojičić.

On je naglasio da su Ustavom Republike Srpske i relevatnim zakonima propisani okviri izražavanja mišljenja i slobode okupljanja, te da je, u tom smislu, gradska adminsitracija postupala po službenoj dužnosti i zakonu, striktno se pridržavajući svojih nadležnosti.

“Nesumnjivo je da svi mi u gradu imamo vrlo različitia mišljenja, pa i o ovome što se sada dešava. Nemojte, molim vas, da se u gradu naprave nepremostive razlike i razdori i da iza toga ostanu posljedice koje će trajati mnogo duže i da uđemo u onu narodnu “dok se dvoje svađaju treći se koristi”. Nemojte da dođemo u situaciju da neko treći sa strane arbitrira između nas samih u gradu. Dušebrižnika sa strane je već mnogo”, naveo je Radojičić.

POSTAVI ODGOVOR

Komentar
Ime