– Bez obzira na loše odnose među sindikatima, oni su ovaj put postupili kao jedan i pokazali da neće da dozvole da bilo ko manipuliše njima, rekao je predsednik Udruženih sindikata Srbije “Sloga” – Željko Veselinović.

Погледај слику на Твитеру
Погледај слику на Твитеру
Погледај слику на Твитеру

Kao da radnici “Krušika” nisu dovoljno napaćeni, još im se potura ovakav sadržaj da bi se okrenuli protiv svog kolege, uzbunjivača Aleksandra Obradovića. Isti taj čovek je u pritvoru bio tri meseca, jer je razotkrio mahinacije Krušika, GIM-a, i oca ministra policije Branka Stefanovića.

“Predloženo da se otpusti 1.200 radnika iz Krušika”

– Pismo niko nije hteo da potpiše. Njihovu odluka da ne učestvuju u ovome ja bih okarakterisao kao pohvalno i korektno. Sa druge strane, bezobrazno je od strane poslodavca koji je na isti dan rekao da je 1.200 ljudi višak da im ponudi potpisivanje jednog takvog pisma. Svaka čast sindikatima koji su pod svim tim pritiscima i pričama o tome da je Obradović kriv za propast fabrike, a ne Branko Stefanović i Slobodan Tešić, koji su pljačkali Krušik i budžet Republike Srbije – prokomentarisao je Veselinović.

Željko Veselinović FOTO: Printscreen
Željko Veselinović FOTO: Printscreen

Veselinović je istakao da ne postoji nikakav dokaz da je Obradović izneo poverljiva dokumenta, kao i da su se sindikati složili da državni organi treba da rade svoj posao, i da oni ne žele da se mešaju u politiku.

– Da su potpisali pismo, ono bi jedino služilo tome da rukovodstvo firme, nadzorni odbor i državni organi “peru” ruke preko radnika – naglasio je on.

Podsetimo, uprkos predsednikovoj izjavi da valjevska fabrika oružja “Krušik” posluje sa velikim uspehom, prošle je objavljneo da se sprema otpuštanje čak 1.200 radnika.