nebojsa radmadovic
Foto: RTRS

“To je opteretilo protekle četiri godine i u takvoj situaciji Vlada Srpske je izvukla najviše što je mogla, a njeni rezultati, uprkos sprečavanja razvoja, su odlični”, ocijenio je Radmanović.

On je uvjeren da će stranke vladajuće koalicije u Srpskoj i njeni kandidati nadmoćno pobijediti na oktobarskim izborima i dodao da je to evidentno, iako neki to ne žele da priznaju.

“Neki se bune i pitaju me gdje to piše, ali tako kažu istraživanja protivničke strane. Mladen Ivanić, koji želi još mandat u Predsjedništvu BiH, odlično zna da će izgubiti izbore, ali ne može izaći pred građane i reći da će izgubiti”, naveo je Radmanović za “Glas Srpske”.

On je rekao da će SNSD povjerenje birača na predstojećim izborima tražiti na očuvanju stabilnosti Srpske jer je napadana, prije svega, od Sarajeva, potom od loše opozicije, a i od dijela međunarodne zajednice.

“SNSD na čelu sa Miloradom Dodikom obezbijedio je stabilnost Republike Srpske. Pri tome se ne smije zaboraviti da smo u proteklih 12 godina prošli kroz svjetsku ekonomsku krizu, kao i da smo imali katastrofalne poplave, koje su odnijele cijeli jedan budžet, ali sve to smo savladali”, rekao je Radmanović, koji je nosilac izborne liste SNSD-a za parlament BiH.

On je podsjetio da danas Srpska ima najveći rast plata i penzija, najveći broj zaposlenih, respektabilnu pokrivenost uvoza izvozom i još niz stvari koje pokazuju da SNSD čini ekipa ljudi koji znaju šta treba raditi i naredne četiri godine.

Govoreći o problemu migranata, Radmanović smatra da je to krupno međunarodno pitanje.

“Taj problem je nastao prije, pet, šest godina, a nadležni u BiH sve vrijeme spavaju. Cijela Evropa se uzbudila zbog tog problema, niču zidovi i bodljikave žice, a naš ministar bezbjednosti kaže ‘nije to ništa'”, naglasio je Radmanović.

On je dodao da nije isključeno da u nekim glavama u Sarajevu ima i onih koji razmišljaju tako da dio migranata bude zadržan u BiH.

Na pitanje kako komentariše okupljanja građana na Trgu Krajine u Banjaluci i poruke Davora Dragičevića da izbora neće biti ako ne bude otkriveno ko je odgovoran za smrt njegovog sina Davida, Radmanović je ocijenio da su strašna porodična tragedija i smrt jednog mladog čovjeka pretvorene u političku bitku protiv aktuelne vlasti.

“Mimo porodice, razni politički igrači iz opozicije, vjerovatno podržani od nekih međunarodnih faktora, sve su to pretvorili u politiku koja ne doprinosi ni rješenju onoga što roditelji opravdano traže, niti doprinosi ukupnoj stabilnosti. To se pretvorilo u prozivanje institucija Republike Srpske, što nije dobro, kao što nije dobro što je glavni gradski trg zauzet nekoliko mjeseca”, istakao je Radmanović.

Prema njegovom mišljenju, treba smireno pronaći rješenje i treba sve učiniti da se dođe do istine na čemu institucije i rade.