“Bez obzira na to koliko su dobili glasova, oni bi trebali da shvate da to ne može i ne treba tako. Pozivamo ih da sarađujemo na zaštiti interesa Republike Srpske bez obzira što imamo neslaganja unutar Srpske”, rekao je Radmanović na konferenciji za novinare u Banjaluci.

On je rekao da je SNSD predložio kandidate za članove parlamentarnih komisija zbog procjene da treba izvršavati zaključke Narodne skupštine Republike Srpske i da je pokretanje izmjena poslovnika na štetu Srpske.

“Prijedlog izmjene člana šest Poslovnika pokazuje da su se ljudi koji su sada vlast na nivou BiH, mimo volje građana Republike Srpske i protiv njenih interesa, odlučili da izmjene Poslovnik i ostave mogućnost nekome drugom da mimo volje građana Srpske upravlja parlamentom BiH. Nismo to mogli dozvoliti i prvi korak ka sprečavanju toga je imenovanje naših članova komisija”, istakao je Radmanović, koji je i zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma parlamenta BiH.

On je dodao da Savjet ministara treba formirati bezuslovno, kao što je SNSD radio od početka, ali su se iznenada pojavili neki nepotrebni uslovi koje niko nije trebao da postavi i zbog toga je došlo do zastoja u formiranju Savjeta ministara.

“Čini nam se da sada možemo to da izbjegnemo i da je moguće brzo dogovarati o konstituisanja Savjeta ministara. Vrijeme je da izborni pobjednici dođu do partnerskih odnosa i formiraju vlast. Čini mi se da je Bošnjacima dosadilo da pokušavaju prave većinu sa izbornim gubitnicima i da na taj način rade protiv jednog, a često i dva konstitutivna naroda”, istakao je Radmanović.