FOTO: RTRS

Odgovora iz SIPA još nema uprkos svakodnevnim telefonskim pozivima Srne od petka, 26. jula, kao i pitanju koje je u pisanoj formi proslijeđeno u srijedu, 31.jula, te danas.

Dok iz SIPA danima nema čak ni osnovne informacije o istrazi, policija Srbije je za samo 24 časa otkrila Šapčanku koja je preko Tvitera prijetila predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, te joj odredila jednomjesečni pritvor.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske preduzelo je mjere i radnje nakon što su 23. jula na portalu BN televizije objavljeni komentari u kojima je Dodiku prijećeno smrću, te o tome obavijestilo i SIPA u čijoj je direktnoj nadležnosti ovaj slučaj.

Na pomenutom portalu ispod jednog teksta postavljen je prijeteći komentar koji su administratori kasnije uklonili.

Među njima je bio i komentar autora pod pseudonimom “Romanija” sljedećeg sadržaja: “Vukane kapu ti skidam. Da ti bog podari zdravlje i dug život. Malo je tako poštenih ljudi. A Dodika jedino metak može skinuti s čela RS i napaćenog naroda. Molim boga da se neko nađe i da ga upuca da čitav narod oslobodi okova i lanaca. Nema druge, izgleda”.

Tek nakon što su objavljeni tekstovi o upućenim prijetnjama Dodiku ovaj komentar je izbrisan sa portala BN televizije, ali je nastavljena istraga kako bi bilo utvrđeno ko je autor komentara.

RTRS-u je 25. jula iz SIPA odgovoreno da zvaničnu obavijest o prijetnjama Dodiku nisu zaprimili.