– Otvorene provokacije protiv naših oružanih snaga takođe zahtijevaju temeljnu istragu, uključujući korišćenje resursa stranih medija i društvenih mreža. Naravno, neophodno je na najodlučniji način zaustaviti bilo kakve zločine na teritoriji Ruske Federacije – poručio je Putin na proširenom sastanku odbora Državnog tužilaštva, prenosi agencija RIA Novosti.

Putin je takođe rekao da u prvi plan Zapada dolazi, kako kaže, cijepanje ruskog društva i uništenje Rusije, ali je poručio da “to tako ne ide”.

– Na naše iznenađenje, visoke diplomate u Evropi i Sjedinjenim Američkim Državama pozivaju svoje ukrajinske satelite da iskoriste sve svoje mogućnosti za pobjedu na bojnom polju, to je tako čudna diplomatija među našim partnerima u SAD i u Evropi. U prvi plan dolazi još jedan zadatak, a to je da se rusko društvo podijeli, da se Rusija uništi iznutra. Ali ni ovde zamka ne funkcioniše – istakao je ruski predsjednik.

Dodao je da rusko društvo “pokazuje zrelost i solidarnost”, i da podržava “napore oružanih snaga za postizanje bezuslovnog osiguranja bezbjednosti same Rusije i podrške građanima koji žive u Donbasu”.