Razgovarao sam sa direktorom Nacionalnog istraživackog centra Gamaleja za epidemiologiju i mikrobiologiju. Oni su rukovodili istraživanjem, a vakcina ‘Sputnjik V’ neutrališe novi soj omikrona – izjavio je Putin na neformalnom samitu lidera zemalja Zajednice nezavisnih država.

Odnosno, Nole će napasti 10. grend slem u Australiji i pokušati da ispiše novu stranicu teniske istorije. Takođe, opet postoji mogućnost da se situacija promeni, jer se menja iz dana u dan, ali je trenutno na snazi da će Đoković igrati na startu 2022. godine.

Nove informacije stižu u danu kada je u Melburnu, najblaže rečeno, opšti haos. Da stvari ne funkcionišu čak ni interno u organizaciji Australijan opena, potvrđuje jedna ostavka. Menadžer za biobezbednost „Tenis Australija“, Tom Mekdauel, podneo je ostavku, ostavljajući organizaciju baš u trenutku kada igrači i njihovi timovi počinju da pristižu.

Očekuje se da ukupno 3.300 ljudi iz sveta tenisa doputuje u Australiju, a novi udarac za turnir biće odsustvo mnogih zvučnih imena – Dominik Tim odustao je od povratka na veliku scenu, koronu su u Abu Dabiju dobili Rafael Nadal, Denis Šapovalov, Andrej Rubljov, Ons Žabur.

Teško je i zamisliti na šta bi muška konkurencija ličila bez Novaka, što smo mogli da vidimo na Indijan Velsu kada su mnogi naveli da “nije to to” bez Đokovića.

Ako ne bude novih promena, Nole ide ka tome da uz Rafaela Nadala bude jedini teniser koji može da ima dvocifren broj trofeja sa jednog grend slema.

POSTAVI ODGOVOR

Komentar
Ime