Foto: Kremlin.ru

Ruski lider je na ovom sastanku naglasio da se u Rusiji ništa kritično ne dešava, ali da ljudi moraju znati kakva je realna slika. 

„Cilj ovakvih provokacije je jasan – širenje panike među građanima. Tome se možemo suprotstaviti samo ako ruskim građanima budemo pružali sveobuhvatne, blagovremene i istinite informacije”, istakao je ruski predsednik.

Ruski lider je nakon toga zamolio vice premijerku Rusije Tatjanu Golikovu za zvaničan izveštaj o situaciji s koronavirusom, kao i o radu odgovornih organa po ovom pitanju.

„Na društvenim mrežama se pojavilo mnogo lažnih informacija o velikom broju zaraženih u Ruskoj Federaciji. Pored toga, zvanične vlasti su optužene za prikrivanje pravih brojki o zaraženima. Koristim ovu priliku da još jednom istaknem da su ti navodi neistiniti”, istakla je Golikova.

Ona je još naglasila i da operativni štab i vlada, kao i svi odgovorni organi vlasti, uključujući državne regione strogo vode računa o preventivi pojave na teritoriji Rusije nove infekcije izazvane koronavirusom.