Vladimir Putin (foto: Sputnik / Alekseй Družinin)

„Nastavićemo da razvijamo i usavršavamo Oružane snage. Bez obzira na okolnosti realizovaćemo naše planove o jačanju svih rodova i vrsta vojske, naoružavanju vojske naprednim oružjem i opremom, uključujući i strateško naoružanje, kao i visokopreciznim i hipersoničnim sistemima, bespilotnim automatizovanim udarnim sistemima, kojima do sada nema pandana u svetu“, navodi se u saopštenju ruskog lidera, koje je objavljeno na sajtu Kremlja.

Putin je istakao da lekcije Drugog svetskog rata i cela istorija zemlje uče da ruska vojska uvek treba da bude snažna, sposobna da odgovori na bilo kakve izazove i pretnje, da pouzdano osigura suverenitet i nacionalne interese zemlje, bezbednost i miran život svih stanovnika.

Ruski lider je izrazio uverenje da će se oni koji tek izlaze sa vojnih univerziteta uvek ugledati na generacije pobednika.

„Legendarne tradicije ruske vojske bile su i ostale izvor duhovne čvrstine i snage naše vojske“ , istakao je Putin.

On je dodao da veruje da će oficiri profesionalno i dostojno učestvovati u rešavanju svih važnih zadataka, da će efikasno primenjivati stečena znanja i veštine tokom operativne i vojne obuke, kao i u razvoju modernog naoružanja i tehnike.

Svet 2020. godine obeležava 75. godišnjicu pobede nad fašizmom i kapitulacije nacističke Nemačke.

U okviru projekta „75 godina od Velike pobede“, Sputnjik vam predstavlja ekskluzivne materijale o Drugom svetskom i Velikom otadžbinskom ratu. Saznajte sve o najvećim bitkama i herojima Drugog svetskog rata, čitajte svedočenja preživelih, komentare stručnjaka, pogledajte dokumente koje je deklasifikovalo rusko Ministarstvo odbrane, arhivske fotografije i video-snimke.