Foto: RTRS

On je naveo da su danas u novu zgradu preseljeni pacijenti internog odjeljenja, neurologije i hematoonklogije, dodavši da će u starim prostorijama ostati infektivno odjeljenje jer je praksa u svijetu da ono bude odvojeno.

Šešlija je novinarima rekao da je Bolnica dobila moderan i funkcionalan objekat pod jednim krovom koji je povezan toplim hodnicima.

“Cilj je da unaprijedimo postojeće medicinske kapacitete, da dolaskom vrhunskih stručnjaka iz Kliničkog centra u Banjaluci obezbijedimo bolje usluge pacijentima. Uporedo ćemo edukovati bolnički kadar, pa bi teže operacije vršili ovdje”, rekao je Šešlija.

Šešlija je podsjetio da je nova bolnica priključena na lokalni vodovod, a traže se načini povezivanja na gradski.

Internista-kardiolog Snježena Kešelj istakla je da su se ulaskom u novu bolnicu približili savremenim tokovima dijagnostike i tretmana pacijenata.

“Savremeni prostor sa svom opremom omogućava široke mogućnosti za stručno usavršavanje, a sve s ciljem efikasnijeg liječenja naših pacijenata”, rekla je Kešelj.

Načelnik Odjeljenja za neurologiju Vesna Pejić kaže da su pacijenti Sarajevsko-romanijske regije dobili mogućnost liječenja u mnogo boljim uslovima.

“Imamo 14 pacijenata na Odjeljenju i oni su veoma zadovoljni jer su uslovi bolji, terapijske mogućnosti su jednostavnije i veće”, rekla je Pejićeva i dodala da će i dijagnostičko ispitivanje, koje je i do sada bilo dobro, sada biti jednostavnije i prijatnije za pacijente i osoblje.

Pacijent Nemanja Banduka kaže da prvi put koristi uslugu Bolnice “Srbija” i da je do jutros boravio u staroj zgradi, naglasivši da su u novom objektu bolji uslovi.

Bolnica “Srbija” povezana je sa prethodno izgrađenom poliklinikom i sada čini moderan i funkcionalan sistem od 15.000 metara kvadratnih, sa 210 bolesničkih kreveta.

Izgradnja nove bolnice zgrade započela je u julu 2017. godine, a zvanično je otvorena u oktobru 2018. godine.