Ovo je jedna od prvih fotografija srpskog asa, od trenutka kada je Federalni sud Australije naložio da mora da napusti tu zemlju.

Đokoviću je Aleks Hok, ministar za migraciona pitanja Australije, ukinuo vizu, sud je njegovu odluku podržao i Đoković je deportovan.

Fotka Novaka sa aerodroma je možda i jedna od poslednjih u javnosti narednih sedmica, jer je rekao da se neće oglašavati po pitanju čitave situacije sve do kraja Australijan opena.

Uz Đokovića su na fotografiji trener Goran Ivanišević i kondicioni Ulises Badio. Australijan open počinje u ponedeljak, a Đoković je inicijalno imao zakazan meč prvog kola sa Miomirom Kecmanovićem.

Novak Đoković na aerodromu u Melburnu Foto: REUTERS/Loren Elliott

Umesto toga, odluka suda je pokvarila plan i Kecmanović dobija novog rivala, Đoković plaća pola miliona dolara Australiji, u koju neće moći da uđe naredne tri godine.

Turnir će, što se kvaliteta tiče, biti na gubitku, ali je Novakov boravak u Australiji neslavno završio tamo gde je i počeo šestočasovnim ispitivanjem – na aerodromu u Melburnu.

Novak Đoković na aerodromu u Melburnu Foto: REUTERS/Loren Elliott

Novak će krenuti put Evrope, mada za sada nisu poznati njegovi tačni planovi i hoće li dolaziti u Beograd ili ide u Španiju.

POSTAVI ODGOVOR

Komentar
Ime