Ratna zastava na protestima (Foto:D.S./klix.ba)

Na današnjem protestu u Sarajevu ispred pravosudnih instutucija BiH, gdje se tražila ostavka predsjednika Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH Milana Tegeltije, zbog njegovog navodnog podmićivanja, glavni govornici su bili mladi banjalučki tajkun Draško Stanivuković, poslanik PDP- a u Narodnoj skupštini Republike Srpske, i Dragan Mektić, ministar bezbjednosti u Savjetu ministara BiH u tehničkom mandatu.

Stanivuković je na skup došao u pratnji grlatih “boraca” takozvane Armije BiH koji su nosili ratnu zastavu BiH i skandirali mladom banjalučkom tajkunu. Stanivuković je najveće ovacije “boraca” takozvane Armije BiH dobio kada je najavio da će nastaviti svoju borbu za pravdu.
Ministru bezbjednosti Mektiću su skandirali da je “Bošnjački heroj” i vikali su “klanjamo za te”. On se u govoru založio za budućnost, govoreći da se narod nalazi u depresivnom stanju.

Koliko je Mektić popularan među Bošnjacima najbolje govori tvit Emira Suljagića, bivšeg ministra kulture Kantona Sarajevo, da  je Mektić svojim djelovanjem u Ministarstvu bezbjednosti dokazao da je veći Bošnjak od Bošnjaka.