Okupljanje je predviđeno na platou ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu, odakle će krenuti u protestnu šetnju do zgrade Vlade Srbije.

Ispred Vlade će se okupljenima će se obratiti trudnica Milena Jovičić, porodilje Stefana Zarić i Ivana Tanasijević, majka deteta sa invaliditetom Stanislava Pavlović, jedna od pravnica koja je pisala Predlog za ocenu ustavnosti ovog zakona Sofija Mandić i Tatjana Macura , narodna poslanica SMS-a i članica Inicijative #MameSuZakon.

„Ukoliko ste u mogućnosti, molimo vas da na protest ponesete lutku ili bebu za performans koji planiramo kako bismo poslali pravu poruku ministrima i predsednici vlade. Lutke koje ostanu nakon protesta ćemo pokloniti domu za decu bez roditeljskog staranja“, naveli su organizatori.

Iz Inicijative pozivaju učesnike protesta da na peleni ispišu poruke ministru Đorđeviću koju će nakon šetnje ostaviti na pragu Vlade u kutiji namenjenoj za to.

„Dobrodošli su svi, s tim što molimo sve da dođu bez stranačkih obeležja. Izađite sutra sa nama na ulicu, ponesite pištaljke i pokažite da #MameNisuSame“, zaključuje se u saopštenju.

POSTAVI ODGOVOR

Komentar
Ime