Kamion sa kojeg su se govornici obraćali takođe je napustio ulicu Bulevara despota Stefana u kojoj se nalazi policijska stanica.

Kako javlja reporter agencije Beta, policija je i dalje prisutna u kordonu, ali su skinuli šlemove.

Demonstranti predvođeni liderima Saveza za Srbiju stigli su danas nešto pre 16 sati ispred stanice policije na Bulevaru despota Stefana. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je izašao iz zgrade Predsedništva Srbije na Andrićevom vencu u Beogradu, objavio je B92.

Boško Obradović je poručio da aktuelna vlast ima rok do sutra do 15 časova da oslobodi sve uhapšene zbog ulaska u Radio televiziju Srbije.

Obradović je dodao da će u suprotnom organizatori protesta saopštiti kada je novo okupljanje i da će u svojim zahtevima ići do kraja.

Obraćajući se sa kamiona ispred policijske stanice „29 novembar“, Obradović je kazao da su uhapšeni iz beogradske zgrade policije premešteni u razne prekršajne sudove.

„Svi uhapšeni koji imaju između 18 i 20 godina su evakuisani iz ove stanice u poslati u različite prekršajne sudove gde im se izriču različite mere, od 48 sati zadržavanja do pritvora od mesec dana“, rekao je Obradović.

On je kazao i da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić „lud“ jer okuplja aktiviste njegove stranke kako bi ih uputio u Beograd.

„On želi građanski rat mi nećemo učestvovati u tome“, kazao je Obradović.

„Kada se ponovo okupimo, nema nazad, to je kraj“, kazao je Obradović.

Grupa demonstranata koji se nalaze pred sedištem gradske policije u Ulici despota Stefana sukobila se sa policijom, ali se posle poziva organizatora protesta situacija smirila posle nekoliko minuta.

Za sada nije poznato šta je iniciralo sukob u kome je policija upotrebila pendreke, a demonstranti su uzvratli bacanjem flaša.

Policija je nešto posle 16.30 pustila da uđu u policijsku stanicu roditelje uhapšenih M.S. i N.D.

Lider Dveri Boško Obradović rekao da je da su oni pušteni kroz policijski kordon da razgovaraju sa predstavnicima policije i da vide decu.

Kako prenosi Insajder demonstranate koji su danas krenuli da „oslobode uhapšene“ je ispred policijske stanice u Bulevaru Despota Stefana dočekao ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović. On se s grupom policijskih zvaničnika nalazio iza policijskog kordona.

Obradović je rekao da je uhapšeno deset osoba starosti od 18 do 28 godina.

On je ponovio da policija treba da uhapsi lidere Saveza za Srbiju, a da decu pusti.

Obradović je rekao i da ima informacije da vlast prikuplja aktiviste SNS po Srbiji i da planira da ih pošalje u Beograd.

On je pitao predsednika Srbije Aleksandra Vučića „da li je normalan kad pokušava da izazove sukobe“.

Ispred policijske stanice se nalazi velik broj građana i lideri Saveza za Srbiju Vuk Jeremić, Dragan Đilas, Janko Veselinović, Zoran Lutovac, Nebojša Zelenović.

Ispred policijske stanice je policijski kordon, a Bulevar despota Stefana zatvoren je za saobraćaj od ugla sa ulicom Džordža Vašingtona.

Okupljeni skandiraju „pustite nam drugove“ i „Gotov si“ i dozivaju Stefanovića „O Nešooooo, o slino, o doktore lažni“.

Obradović je naprednjacima poručio da im ne pada na pamet da izvode pristalice da se obračunavaju sa građanima i da ne prave građanski rat.

Ispred zgrade Predsedništva održavale su se demonstracije protiv Vučića i aktuelne vlasti, a okupljeni su taj deo grada napustili nešto posle 15.00.

Ušesnici protesta su posle Vučićeve konferencije za novinare oko zgrade Predsedništva napravili živi zidi i čekali su da izađe Vučić i da im se obrati.

Policija se ranije tokom dana pod punom opremom za razbijanje demonstracija sukobila sa okupljenim građanima.

Lider Dveri Boško Obradović rekao je okupljenima ispred predsedništva da je počelo hapšenje i da je mladiću od 18 godina određen pritvor od 30 dana i da ga šalje u zatvor.

On je zato pozvao okupljene da pođu do policijske stanice i odbrane uhapšene.

„Dok smo ovde policija hapsi sve ljude koji su sinoć bili u zgradi RTS-a, a simbol svega toga je Pavle od 18 godina kojem je određen pritvor od 30 dana i koga šalju u zatvor. To neće moći tako, nije kriv Pavle koji je pokazao veliku hrabrost jer je bio sa nama. Ako je neko kriv to sam ja, jer sam prvi ušao. Neka dođu po mene neka dođu po sve vas“, rekao je Obradović.

On se osvrnuo na objavu predsednika srbije Aleksandar Vučića na instagramu kako igra šah sa ministrom unutrašnjih poslova Nebojšom Stefanovićem te upitao da li je Vučić pobegao pacovskim kanalima ili se smeje u facu demonstratima.

„Mislim da smo mi ovde danas pokazali da smo probuđeni narod koji neće da trpi njegove laži propagandu i diktaturu. Mi smo tu mi ne odustajemo. Aleksandre Vučiću ako si pobegao naći ćemo te, nećeš pobeći, gotovo je“, rekao je Obradović i uzvikivao „ostavka“.

Okupljeni su pošli potom ka policijskoj stanici a na čelu kolone je veliki transparent „Jedna od pet miliona“.

Demonstranti koji su pošli ka policijskoj stanici 29. novembar zaustavili su se ispred Doma Narodne skupštine Srbije i uzvikivali ime predsednice parlamenta Maje Gojković čiji ostavku inače opozicija traži.

Sa kamiona se puštala muzika, a građani su duvali u pištaljke i uzvikivali „ostavka“.

Na čelu kolone je transparent „Jedan od pet miliona“ i lider Dveri Boško Obradović, Zoran Lutovac i Nebojša Zelenović.

Ulice kojima demonstranti prolaze zatvaraju se za saobraćaj.

Organizatori protesta „Jedan od pet miliona“ saopštili su danas da su dve osobe „odvučene“ u zgradu Skupštine grada i da ih nije privela policija.

Jedan od organizatora protesta Srđan Marković je sa kamiona ispred predsedništva Srbije rekao da je privatna grupa ljudi odvukla K.T. i M.S.

On je kazao da policija odbila da rastera demonstrante koji su ispred predsedništva i da je došla i vojna policija.

Marković je kazao i da je po hitnom postupku na sedam dana zatvora kažnjen mladić P.C. koji je uhapšen danas u svojoj kući.

Građani koji protestuju na putu do policijske stanice u Ulici 29. novembra, zaustavili su se i ispred zgrade RTS-a i uzvikivali direktoru tog javnog servisa Draganu Bujoševiću „ostavka“.

Sa kamiona je poručeno da će posle doći ispred RTS, a da sada idu u policijsku stanicu da oslobode uhapšene zbog sinoćnjeg upada u zgradu RTS-a.

Ispred zgrade RTS-a je postavljen kordon policije.

Takovska ulica je zatvorena za saobraćaj.

Demonstranti su danas oko 13 sati počeli da prave „živi lanac“ oko zgrade predsedništva Srbije kako bi onemogućili predsednika Srbije Aleksandra Vučića da izađe iz zgrade.

Lider Dveri Boško Obradović je rekao da prave „obruč oko Vučića„. Ispred predsedništva je bio veliki broj policajaca.

Jedna od organizatora protesta „Jedan od pet miliona“ Jelena Anasonović pozvala je sa kamiona građane da ne dozvole Vučiću da izađe iz zgrade.

Ona je saopštila i da je policije privela jednog mladića, P. C. dok je bio u kući, i da se još ne zna razlog privodjenja.

„To nama čini ova vlast, privodi srednjoškolce, momke i devojke tuče, šutira svoje građane“, rekla je Anasonović.